Turism activ

Escalada si alpinism

masivul Rarau prin Pietrele Doamnei ofera o mai mult de 100 de trasee cu grade diferite de dificultate unde puteti descoperi tainele escaladei la nivel de amatori sau participa la concursuri profesioniste de profil
NORDIK – WALKING
Nordic Walking a apărut in Finlanda la începutul secolului trecut, cand schiorii finlandezi au început sa foloseasca in antrenamentele de vara si betele de schi. Acest sport a fost „redescoperit” in 1992 în S.U.A. (Pole-Walking). In scurt timp, rezultatele uimitoare ale acestui sport au declansat, la finele anilor ’90, o adevarata explozie in randul finlandezilor si nu numai. Beneficiile rezultate din practicarea NW au facut ca acesta sa devina un sport de masa într-o serie de tari din lume, cu precadere in Austria, Germania si tarile scandinave.
Tendinta actuala arata că Nordic Walking este considerat sportul cu cea mai mare crestere in Europa de Vest. Datorita caracteristicilor de intretinere a sanatatii, acest sport poate fi practicat de persoane de varste diferite, de la copii pana la batrani, inclusiv de cei cu deficiente de sanatate. Lungimea totala a traseelor amenajate la Vatra Dornei este de aproximativ 45 km. Iata cateva trasee:
R 1. DEALU NEGRU
Lungime: 9,2 km
Diferenţă de nivel: 464 m
R 2. RUNC
Lungime: 4,7 km
Diferenţă de nivel: 305 m
R 3. DRĂNCANI
Lungime: 5,6 km
Diferenţă de nivel: 309 m
R 4. PARC
Lungime: 2 km
Diferenţă de nivel: 39 m
PAINT BALL
Acesta este un sport de intarire a caracterului, in care jucatorii invata despre spiritul de echipa, castiga incredere in ei insisi, dezvolta abilitati de lideri si se distreaza, eliberandu-se in acelasi timp de stres.
Din ce in ce mai mult, marile companii descopera beneficiile participarii personalului si conducerii firmei la astfel de jocuri, in locul traditionalelor picnicuri.
Paintball este un sport interesant, si mai presus de orice, inseamna distractie! Este o oportunitate de a uita de responsabilitatile cotidiene si de a regasi gustul distractiei. Cand adrenalina incepe sa creasca nu poti sa nu te indragostesti de fiorul jocului!
Schi de tura
Crestele Suhardului, Giumalaului, Bistritei si Calimanului sunt destinatii ce atrag nenumarati impatimiti ai schiului, cu posibilitati de a face trasee circuit de la 1 zi la 4 zile
VIA FERRATA – TIROLIANA
Tiroliana si Via ferrata – posibilitatea de a traversa vai sau rauri pe corzi sau cabluri de otel
Ambitia de a reusi si a învinge propriile temeri si curajul pentru a încerca  senzatii posibile numai sub o îndrumare avizata.
Via ferrata si tiroliana reprezinta traversarea unei vai, rau sau parcurgerea unui traseu la mare inaltime utilizand cabluri, corzi, sisteme de scripeti, etc.
Serviciul de Turism Salvamont
Str. Garii nr. 2 (Casa de Cultura Dorna)
Mobil: +4 0726 686687, +4 0754 028324
salvamontdorna@yahoo.com
Contact: Petru Ariciuc